1499
Ціни на м'ясо підскочили на 10 грн
 — Аграрний ринок
 Радісна ейфорія липня від того, що ціни на продукти в нашому місті - одні з найнижчих в Україні, тривала недовго. Першим "не утрималося" м'ясо: якщо тиждень тому кілограм свинини коштував 45 гривень, то зараз дешевше 55 - не знайти. У приватників, які самі вирощують свиней, м'ясо, правда, трохи дешевше - близько 50 грн. за кілограм, але це теж дорого, адже наприкінці липня воно було по 40 грн. На телятину і яловичину ціна взагалі тепер складає позамежні 65 гривень.
 "За кілограм живої ваги ми тепер змушені платити не 10-12 гривень, як два тижні тому, а 15-16, звідси і підвищення цін", - виправдовуються реалізатори.
 За неофіційною інформацією, найближчим часом ціна на живу вагу може підскочити ще на 5%, що спричинить за собою подорожчання м'яса мінімум на 10%.
 Цілком імовірно, що високі ціни у м'ясних відділах пов'язані й з загальноукраїнським дефіцитом м'яса, адже багато фермерських господарств ще з початку року почали позбавлятися поголів'я, вирізаючи або здаючи свиней. Фермерам стало просто невигідно займатися тваринництвом через високу ціну на зерно.
 Окрім цього, ціна на м'ясну продукцію піднімається щоліта - це вже стало "доброю" традицією. Причому подорожчання одного виду м'яса веде за собою подорожчання другого. Люди перестають купувати свинину і переходять на більш дешеву курятину, в результаті чого виникає дефіцит цього продукту. І цілком логічно, що виробник піднімає ціну на куряче м'ясо. Як зараз, коли куряче філе вже наближається до 35 гривень за кілограм, а куряча грудка коштує 28 гривень. 
За матеріалами: Комсомольска правда в Україні
Поділитися новиною
Також за темою
Польща не скасує односторонню заборону на імпорт із України чутливих агротоварів
Набула чинності нова торгова угода з ЄС
Три зони ризику: як шахраї діють на ринку українських земель
Верховна Рада ухвалила закон, що впроваджує європейську модель підтримки агросектору
Мінекономіки знову розширило перелік техніки з компенсацією 15%
Україна у вересні експортувала 3,7 мільйона тонн агропродукції
