Берлусконі: Економіка Італії стоїть на "твердому фундаменті" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Берлусконі: Економіка Італії стоїть на "твердому фундаменті"

Казна та Політика
278
Прем'єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі висловив упевненість, що країна не стане жертвою боргової кризи, повідомляє ANSA.
Виступаючи перед депутатами парламенту, Берлусконі заявив, що економіка Італії базується на "твердому фундаменті", а банки країни "кредитоспроможні". Прем'єр висловив здивування тим фактом, що європейські ринки проігнорували кроки з посилення італійської економіки, зокрема, успішне проходження стрес-тестів банками країни.
Прем'єр заявив, що не заперечує наявність кризової ситуації, і підкреслив, що для її подолання необхідно вживати послідовні і впевнені дії, не звертаючи уваги на "нервозність ринків". Берлусконі зазначив, що для успішного вирішення ситуації необхідна спільна робота уряду, бізнес-структур і пересічних громадян, що працюють, і заявив про необхідність реформ на ринку праці, однак не висловив жодних конкретних пропозицій з цього приводу.
Виступ Берлусконі перед парламентом відбувся після жорстких падінь індексів на Міланській фондовій біржі, а також значного зростання прибутковості з державних облігацій Італії, яке говорить про те, що криза єврозони продовжує збільшуватися.
Показник відношення держборгу до ВВП Італії становить 120 відсотків, що є одним з найбільш високих значень в Європі. Багато аналітиків вважають, що Італія може стати наступною жертвою боргової кризи, від якої вже постраждали Греція, Португалія та Ірландія. При цьому наголошується, що за такого розвитку подій Євросоюз не зможе виділити Італії достатню кількість фінансової допомоги через те, що італійська економіка за розмірами набагато перевершує економіки трьох постраждалих країн.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас