Жертвам Фукусіми виплатять компенсації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жертвам Фукусіми виплатять компенсації

154
Японський парламент схвалив план допомоги компанії-оператору АЕС в Фукусіма Tokyo Electric Power (TEPCO), яка повинна виплатити компенсації жертвам атомної катастрофи, передає ВВС.
Уряд створить новий фонд для компенсацій 80 тис. людей, які змушені були залишити свої житла, а також іншим постраждалим.
Законопроект підтримали і японський уряд, і опозиція.
Мета схваленого документа - забезпечити виплати компенсацій жертвам, не відключаючи світло в Токіо. Адже компанія TEPCO може збанкрутувати, оскільки має виплатити понад 100 млрд дол компенсацій.
Для відшкодування колишнім жителям 20-кілометрової зони навколо станції, а також фермерам і підприємствам, які зазнали величезних збитків, створять фонд, в який спочатку ла планується покласти 2 трлн єн (26 млрд дол.)
Хоча остаточна сума може бути значно вищою.
Також компанію TEPCO реструктуризують і, разом з іншими атомними компаніями Японії, вона буде вносити щорічні внески.
Аналітики кажуть, що ключовим питанням є те, як саме буде здійснюватися фінансування фонду, і передбачають зростання комунальних платежів для населення. А це, в свою чергу, зазначають вони, негативно позначиться на споживчих настроях.
Нагадаємо, 11 березня 2011 р. в Японії стався руйнівний землетрус магнітудою 9,0. Цунамі після нього зруйнували інфраструктуру північно-східних районів країни і вивели з ладу систему охолодження реакторів на АЕС "Фукусіма-1", що призвело до пожеж, декількох вибухів і витоку радіації на підприємстві.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас