Колесніков: "Антонов" має замовлення від авіакомпаній України строком на три роки на 45 літаків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Колесніков: "Антонов" має замовлення від авіакомпаній України строком на три роки на 45 літаків

418
ДП "Антонов" на сьогоднішній день отримав підтверджені замовлення від авіакомпаній України строком на три роки на виробництво 45 літаків. Про це в інтерв'ю виданню "Комерсант-Україна" заявив віце-прем'єр, міністр інфраструктури Борис Колесніков.
За словами віце прем'єра, російська лізингова компанія "Ільюшин Фінанс Ко" "може допомогти" Антонову "так само, як і Кабмін, - через замовлення". Водночас Колесніков зазначив, що російський завод ВАЛТ випускає мало літаків. "Проблема в тому, що радянська школа авіабудування зруйнована, а нові українська та російська (крім військової техніки) не створені. Зараз ми маємо тверді підтверджені замовлення українських авіакомпаній на 45 літаків за три роки, і цього цілком достатньо. І практично стільки ж готова взяти "Ільюшин Фінанс Ко".
За такої кількості замовлень, якщо ми будемо випускати по 25 літаків на рік, завод буде забезпечений роботою на найближчі чотири роки. Але для того, щоб компанії купували наші літаки, необхідно зайнятися насамперед маркетингом і продажами. Ми повинні створити умови, за яких літаки будуть передаватися компаніям не у фінансовий, а в операційний лізинг під 2% річних. Ми працюємо в цьому напрямку, і вже наступного тижня "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) отримають перший літак. На тих же умовах, що і МАУ, літаки зможуть отримати і решту - ті ж авіакомпанії альянсу ("Українська авіаційна група") і "Ютейр", - зазначив Колесніков.
За словами міністра, авіабудування повинно приносити "Антонову" основний дохід: "25 літаків за середньої ціни 22 млн дол - це вже 600 млн дол або 5 млрд грн.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас