Moody's знизило рейтинг провідних банків Кіпру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's знизило рейтинг провідних банків Кіпру

Казна та Політика
458
Міжнародне кредитне агентство Moody's Investors Service знизило у четвер рейтинги провідних банків Кіпру слідом за зниженням суверенного рейтингу країни. Про це йдеться в повідомленні агентства, передає РІА Новини.
Зокрема, рейтинг Bank of Cyprus знижений на два ступені до "Ba1"/Not Prime з "Baa2"/Prime-2, тоді коли рейтинг Marfin Laiki знижений також на два щаблі - до "Ba2"/Not Prime з "Baa3"/Prime-3. При цьому рейтинг кіпрського Hellenic Bank підтверджений на рівні "Ва1". За всіма трьома рейтингами прогноз "негативний".
У середу агентство знизило суверенний рейтинг Кіпру на дві сходинки до "Baa1" з "A2", також з "негативним" прогнозом. Серед причин, названих агентством, - великі пакети грецьких облігацій на руках у кіпрських банків, а також вибух 11 липня на військовій базі, який забрав життя 13 людей і вивів з ладу найбільшу електростанцію на острові.
Кіпрські банки перебувають серед найбільших власників грецького боргу. Так, у холдингу Marfin Popular Bank грецьких облігацій, відповідно до європейських стрес-тестів, на 3,4 млрд євро, тоді коли Bank of Cyprus тримає грецьких бондів на 2,5 млрд.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас