ООН починає поставки їжі для постраждалих від голоду в Африці — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ООН починає поставки їжі для постраждалих від голоду в Африці

Аграрний ринок
211
Всесвітня продовольча програма ООН сьогодні починає термінові поставки продуктів харчування в Сомалі, де через посуху голодують мешканці щонайменше двох регіонів. Про це повідомляє РБК.
Допомогу також отримають деякі райони на кордоні Сомалі, Ефіопії і Кенії.
Водночас, ісламістські повстанці, які контролюють значну частину території Сомалі, заборонили постачання допомоги зокрема на південь країни, де ООН раніше офіційно повідомила про голод.
В цілому, зараз на межі виживання - близько третини населення Сомалі, і мільйони мешканців інших країн Африканського Рогу - Джібуті, Кенії, Уганди та Ефіопії.
На початку липня британські гуманітарні організації "Оксфам", "Врятуйте дітей" та "Червоний Хрест" звернулися з екстреним закликом про збір коштів для допомоги жителям Африканського Рогу.
За даними експертів, в зоні ризику більше 12 млн осіб. Для допомоги нужденним планували зібрати близько 150 млн дол. На величезних територіях Ефіопії, Сомалі та Кенії відзначають найсильнішу за останні 60 років засуху.
В Управлінні ООН з координації гуманітарних питань (УКГП) ситуацію назвали "найсильнішою продовольчою кризою в сьогоднішньому світі".
За даними ООН, кількість осіб, які страждають від посухи, зросла на 30% в порівнянні з початком 2011 р., і навряд чи ситуація покращиться до 2012 р. "Кількість дітей, які отримують недостатнє харчування, перевищує більш ніж удвічі критичний рівень в 15 %, і, як очікується, буде рости", - сказала прес-секретар Управління ООН з координації гуманітарних питань (УГКВ) Елізабет Бірс.
Ситуація провокує зростання цін на продовольство. Негативний вплив надає і світове підвищення вартості продуктів харчування. Ціни на зернові в Кенії на 30% -80% перевищують середній показник за останні п'ять років. В Ефіопії в травні вартість продовольчого кошика підскочила на 41%.
Станом на початок місяця, фонд, заснований ООН, для надання допомоги Сомалі розміром 529 млн дол був профінансований державами-донорами на 30%, фонд розміром 525 млн дол для Кенії - на 54%, фонд розміром 39 млн дол для Джібуті - на 30%.
Експерти кажуть, що не всі країни готові надавати підтримку жителям Сомалі, вважаючи, що допомога потрапляє в руки повстанців.
За словами експертів продовольчої і сільськогосподарської організації ООН, поліпшення ситуації з посухою до 2012 р. не передбачається.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас