Кабмін затвердив меморандум з Азербайджаном про постачання зрідженого газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін затвердив меморандум з Азербайджаном про постачання зрідженого газу

Енергетика
253
Кабінет міністрів України затвердив меморандум з Азербайджаном про співробітництво в організації поставок скрапленого природного газу (СПГ) на територію Україну, підписаний 28 січня 2011 р. у Давосі (Швейцарія).
Про це йдеться в опублікованому сьогодні постанові Кабміну.
"Меморандум дозволить створити умови для прискорення реалізації проектів диверсифікації джерел поставок природного газу і сприятиме підвищенню енергетичної безпеки України", - підкреслюється в повідомленні уряду. У документі сторони зафіксували домовленості про розвиток співробітництва в сфері поставок природного газу і забезпечення умов для реалізації відповідних проектів.
Президент Україна Віктор Янукович раніше утворив робочу групу зі створення нових маршрутів постачання енергоресурсів через територію країни з Азербайджану. Керівником групи призначений міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко, заступником керівника - голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Владислав Каськів.
Під час візиту Януковича до Азербайджану 28 квітня 2011 була досягнута домовленість про постачання Україні 5 млрд куб. м азербайджанського газу для СПГ-терміналу в Одеській області, який планується побудувати в 2015 р. Його потужність складе 10 млрд куб. м на рік, орієнтовна вартість - 2,6 млрд дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас