Саміт єврозони не вирішив проблем поширення боргової кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Саміт єврозони не вирішив проблем поширення боргової кризи

Казна та Політика
376
Саміт єврозони не вирішив проблеми поширення кризи суверенних боргів на інші країни регіону, пише в п'ятницю бельгійська газета L'Echo.
Напередодні лідери країн зони євро в ході екстреного саміту з Греції в Брюсселі оголосили про виділення в цілому 159 млрд євро як довгострокової допомоги цій країні. Таким чином, вирішено збільшити більш ніж удвічі 110-мільярдний кредитний пакет, отриманий Грецією з травня 2010 року. Нове фінансування Греції буде включати 109 млрд євро від країн єврозони і Міжнародного валютного фонду (МВФ), а власники грецьких облігацій внесуть ще 50 млрд євро, погодившись обміняти або перепродати папери з дисконтом.
"Незважаючи на те, що запропоновані заходи здаються вражаючими, вони можуть виявитися недостатніми для вирішення проблеми заборгованості Греції (понад 300 млрд євро). І особливо вони, без сумніву, недостатні, якщо яка-небудь інша країна зони євро постукає у двері (по фінансову допомогу)", - зазначає видання.
На думку журналістів, запропоновані заходи являють собою структурований підхід до вирішення проблеми грецької заборгованості, але "не пропонують жодного вирішення для інших країн єврозони". "Для досягнення структурованого рішення на європейському рівні єдиний шлях, ймовірно, пролягає через випуск єврооблігацій, гарантованих 17 державами-членами. Ця емісія може бути проведена в рамках Фонду фінансової стабільності", - пише L'Echo.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас