Янукович підписав закон про захист економічної конкуренції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович підписав закон про захист економічної конкуренції

Казна та Політика
775
Президент Украни Віктор Янукович підписав закон №3567-VI "Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення правового регулювання у сфері захисту економічної конкуренції". Про це повідомляє прес-служба Президента.
Нагадаємо, Верховна Рада України (ВР) 5 липня прийняла у другому читанні і в цілому урядовий законопроект "Про внесення змін до деяких законів України" (щодо вдосконалення регулювання в сфері захисту економічної конкуренції)", що передбачає збільшити мінімальний розмір штрафів (4 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) за порушення антимонопольного законодавства. Даний законодавчий акт №7419 від 02.12.2010 р., розроблений з власної ініціативи АМКУ, підтримали 252 народні депутати.
Прийнятий законопроект удосконалює правове регулювання в сфері захисту економічної конкуренції, зокрема, уточнює перелік питань, по яких будуть надаватися висновки щодо кваліфікації дій, органи Антимонопольного комітету України (АМКУ), які мають право надавати ці висновки, підстави закриття розгляду справи про узгодженні дії, концентрацію суб'єктів господарювання.
Також збільшується мінімальний розмір штрафів (чотири тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) за порушення антимонопольного законодавства та дозволити іноземним суб'єктам господарювання оплачувати витрати, пов'язані з розглядом їхніх заяв, в іноземній валюті.
Згідно з документом, плата для відшкодування витрат, пов'язаних з розглядом заяв вноситься в гривнях. Суб'єкти господарювання з місцезнаходженням за межами України можуть вносити плату в євро або доларах США за офіційним курсом Національного банку України на день внесення такої плати.
Статтю 62 Закону України "Про захист економічної конкуренції" (Визначення та обчислення термінів у законодавстві про захист економічної конкуренції) доповнено положенням, що в разі неотримання документів Антимонопольним комітетом України або його територіальним відділенням відповідна особа надає належні докази на підтвердження факту здачі таких документів на пошту.
Нагадаємо, 19 квітня 2011 р. ВР прийняла за основу цей урядовий законопроект.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас