Білоруська влада знайшли багато противників приватизації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білоруська влада знайшли багато противників приватизації

Казна та Політика
208
Деякі директора відкритих акціонерних товариств в Білорусі виступають проти приватизації. Про це заявив голова Держкоммайна Георгій Кузнєцов
"Ми побачили багато противників приватизації в республіці", - цитує Кузнєцова державне агентство "Белта".
За його словами, директора окремих підприємств, акції яких виставлені на продаж, не хочуть продавати акції своїх акціонерних товариств. "При цьому іноді їх підтримують керівники міністерств і відомств, місцевих органів влади", - поскаржився голова відомства.
На думку Кузнєцова, багато цих керівників свого часу розвалили підприємства, отримували держпідтримку. "А потім вони побачили, що може бути, коли на підприємство прийде новий власник: він вкладе в розвиток свої гроші, заплатить державі за це підприємство і буде чекати на дивіденди, прибутку. І якщо керівник не зможе заробити прибуток, новий власник буде звільнятися від такого директора. Мені здається, це відчули директора, і вони сьогодні починають розбурхувати колективи, працівників, зривати конкурси та аукціони", - зазначив голова комітету.
Крім того, глава Держкоммайна звинуватив міністерства і відомства в тому, що ті серйозно не займаються підприємствами, які увійшли до плану приватизації. За його словами, часто пропонуються інші способи приватизації або ж такі умови конкурсу, які відлякують інвесторів. Найчастіше ставляться умови вкласти певну суму в розвиток підприємства або погасити борги.
Кузнєцов повідомив, що білоруськими підприємствами, виставленими на продаж, цікавляться російські, польські, шведські фірми. Є цілий список інвесторів з Литви. Латвійські компанії виявляють інтерес до будівельного комплексу.
Глава відомства також відзначив, що від приватизації 180 підприємств планувалося до девальвації отримати приблизно 620 мільйонів доларів. В основному це малі та середні підприємства, що продаються за балансовою вартістю.
"Але головне в цьому процесі - не отримання грошей від приватизації, а знайти ефективного власника", - резюмував він.
За матеріалами:
Maanimo.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас