Сорос назвав три умови подолання кризи країнами Єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сорос назвав три умови подолання кризи країнами Єврозони

Валюта
1234
Відомий фінансист Джордж Сорос вважає, що кризу в зоні євро та Європейському Союзі в цілому можна вирішити лише шляхом глибокої фінансової інтеграції
За його словами, сьогодні країнам єврозони необхідно виконати три умови, щоб подолати кризу, повідомляє Бі-Бі-Сі.
По-перше, на думку Сороса, необхідний загальноєвропейський механізм управління банківською системою, особливо на випадок дефолту Греції. "Тоді євро в італійському або іспанському банку не коштуватиме стільки ж, скільки в банку німецькому", - зазначив фінансист.
По-друге, за словами Сороса, необхідно створити більш рівноправні умови, щоб країни з великими боргами могли отримати більшість необхідних їм кредитів на таких же умовах, що й країни-кредитори кшталт Німеччини. "Тобто потрібні єврооблігації", - зазначив він.
І по-третє, на думку фінансиста, необхідно дати можливість різним країнам стати конкурентоспроможними. "Кожна країна повинна зробити це по-своєму. Але для тих, хто з цим не впорається, потрібно знайти механізм виходу із зони євро", - сказав він.
Сорос також відзначив, що, незважаючи на численні заяви, саме німецька, а також французька банківські системи сьогодні вимагають гарантій від інших країн. "Виникає багато непорозумінь, особливо в Німеччині, щодо того, що німців нібито просять "рятувати" Грецію. Це не так. Насправді їх просять рятувати їх власні банки", - зазначив фінансист.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас