У Білорусі банкомати перестали видавати білоруські рублі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Білорусі банкомати перестали видавати білоруські рублі

Валюта
1270
У Білорусі власники пластикових карток деяких банків вже кілька днів стикаються з проблемами при спробі зняти гроші з банкомата.
У багатьох банкоматах немає білоруських рублів. При дзвінку в банківський колл-центр оператор радить дочекатися інкасаторів, які завантажать банкомат грошовими знаками, або пошукати інший апарат. В результаті, пише білоруське видання "Щоденник", багато власників карт не змогли зняти зарплату протягом щонайменше трьох днів.
Як повідомив виданню "БелСвіссБанка", чиї банкомати в основному не знімають готівку з карт, до складнощів із забезпеченням населення готівкою призвела "міжбанківська проблема".
У банку "Москва-Мінськ" підтверджують, що готівки не вистачає. Максимальна сума грошей, яку можна зняти в банкоматах це банку, складає 300 тисяч білоруських рублів. Хоча, як і раніше, кількість операцій, що здійснюються в банкоматі, не обмежена.
Нові обмеження в банку пояснили зростанням попиту з боку населення та підприємств на готівкові білоруські рублі і відсутністю їх в достатньому обсязі на міжбанківському ринку. Працівники банків радять білорусам у всіх можливих випадках максимально використовувати безготівкові платежі.
Раніше два найбільших держбанку Білорусі - Беларусбанк і Белагропромбанк ввели денні ліміти на валютні операції за картковими рахунками, відкритими в білоруських рублях, при знятті готівки за межами республіки.
Добовий ліміт на зняття готівки за межами Білорусі з дебетових карт становить еквівалент 200 доларів. Обмеження поширюється і на мультивалютні картки міжнародних платіжних систем.
Практично всі білоруські банки-емітенти карт міжнародних платіжних систем ввели денні ліміти на зняття готівки за межами Білорусі. Ряд малих банків взагалі припинив обслуговування рублевих карт за кордоном.
Операції на території Білорусі здійснюються тільки в білоруських рублях; заборонені або обмежені операції за межами Білорусі.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас