Арбузов: Обсяги кредитування сільгоспвиробників будуть збільшуватися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Арбузов: Обсяги кредитування сільгоспвиробників будуть збільшуватися

Валюта
327
Обсяги кредитування сільгоспвиробників в Україні будуть збільшуватися. Про це повідомив Президенту України Віктору Януковичу голова Національного банку України Сергій Арбузов під час зустрічі в Криму, передає прес-служба глави держави.
Арбузов повідомив, що з початку 2011 р. на підтримку сільгоспвиробників було видано більше 8 млрд грн, знижено відсоткові ставки за кредитами. "Ми провели бесіду, в ході якої були визначені основні пріоритети розвитку цієї сфери. І ми сьогодні спробуємо, щоб аграрний сектор одержав ще більше грошей", - сказав Арбузов.
Глава НБУ додав, що йдеться про подальше здешевлення та продовження строків кредитування аграріїв.
Раніше міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк заявляв, що в аграрний сектор можна залучити до 80 млрд грн на рік. В основному, за рахунок введення повноцінної приватної власності на землю. За його словами, основними джерелами запозичень можуть стати банківські кредити, частина міжнародних запозичень України і кошти міжнародних інвестиційних компаній.
Нагадаємо, кредитування агропромислового комплексу станом на 1 липня 2011 р. збільшилося в 2,2 рази в порівнянні з відповідним періодом минулого року - до понад 7 млрд грн.
"За оперативними даними з регіонів станом на 1 липня 1691 підприємство агропромислового комплексу залучили кредити загальним обсягом понад 7 млрд грн, що в 2,2 рази більше, ніж на відповідну дату минулого року", - заявив Присяжнюк.
Він також зазначив, що обсяги пільгових кредитів, залучених з 2007 р., за якими отримано компенсацію в 2011 р., склали 1,5 млрд грн, у тому числі 0,4 млрд грн в поточному році.
Міністр підкреслив, що відсоткові ставки, під які сьогодні залучаються кредити, в середньому по Україні складають 18-22% річних. Крім того, за його даними, державним бюджетом на 2011 р. МінАПК для здешевлення кредитів передбачено кошти загального фонду в сумі 531,4 млн грн, що становить лише 29% від потреби в компенсаційних коштах. На 2011 р. загальна потреба, за його даними, - 1,9 млрд грн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас