Янукович вимагає впорядкувати формування тарифів на послуги ЖКГ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович вимагає впорядкувати формування тарифів на послуги ЖКГ

Казна та Політика
246
Президент Україна Віктор Янукович вимагає забезпечити єдиний підхід до формування тарифів на житлово-комунальні послуги. Про це глава держави заявив під час зустрічі в Криму з міністром регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолієм Близнюком і представниками Національної комісії регулювання ринку комунальних послуг України, передає прес-служба Президента.
"Тарифи, безумовно, нам потрібно відрегулювати", - сказав Янукович. Глава держави особливо підкреслив важливість відповідального ставлення влади до формування тарифів. "Дуже важливо, щоб ми зламали ту практику, яка вже пустила коріння на всю систему ЖКГ, - практику, коли безвідповідально формуються тарифи. І це стало звичкою", - сказав Янукович.
Президент зазначив, що в тарифи на житлово-комунальні послуги не повинні закладатися ті позиції, за які має платити держава, а не громадяни. "Ми не повинні перекладати проблеми держави на людей... Нам треба терміново впорядкувати все, що можливо, на цей та наступний роки подивитися, що ми можемо взяти на облік і зобов'язані це зробити, щоб люди не платили зайві гроші", - зазначив Президент.
За словами Януковича, сьогодні в житлово-комунальному господарстві країни непроста ситуація, а люди фактично "стали заручниками такої державної політики в ЖКГ, яка не влаштовує нікого".
Президент відзначив важливість налагодження жорсткого обліку житлово-комунальних послуг, які надає держава або підприємства різних форм власності, які працюють в цій галузі.
Янукович, крім того, наголосив на необхідності завершення роботи над концепцією державної політики у сфері ЖКГ. Глава держави звернув увагу членів Національної комісії регулювання ринку комунальних послуг на необхідність передбачити в держбюджеті 2012 ряд позицій щодо поліпшення ситуації в ЖКГ.
За словами глави держави, національне житлово-комунальне господарство повинне перейти на європейські стандарти якості. "Як це зробити - я хотів би, щоб ви запропонували. Я готовий разом з вами, поруч, працювати з цих питань. Думаю, настав час рішучих дій", - сказав глава держави, звертаючись до учасників зустрічі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас