Moody's пропонує США ліквідувати поняття стелі держборгу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Moody's пропонує США ліквідувати поняття стелі держборгу

Казна та Політика
5095
Міжнародне рейтингове агентство Moody's вважає, що США необхідно ліквідувати законодавчо закріплену межу держборгу, що створює зайву невизначеність серед власників державних боргових цінних паперів, виходить з доповіді аналітика агентства Стівена Хесса, якого цитує Reuters.
Вперше американський конгрес визначив стелю (максимальний рівень) держборгу в 1917 році. Відтоді він постійно підвищувався (тільки з початку 2000-х років - в 10 разів).
Moody's зазначає, що завжди оцінювало ризик дефолту США як украй низький, оскільки конгрес регулярно підвищував стелю держборгу протягом багатьох десятиліть. Проте поточні розбіжності між Палатою представників і адміністрацією президента США створюють високий рівень невизначеності і провокують агентство до підвищення оцінки ризику.
"Ми б знизили оцінку кредитного ризику США, якби уряд змінив модель управління держборгом для зниження або усунення цієї невизначеності", - заявив аналітик Moody's.
Минулого тижня Moody's помістило суверенний борговий рейтинг США на рівні "ААА" на перегляд з можливістю зниження через побоювання з приводу стану фінансової системи країни, якій загрожує технічний дефолт [дефолт] у разі, якщо до 2 серпня не буде вкотре піднято стелю держборгу.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас