Росія не постачатиме зброю силам Каддафі, - Рогозін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія не постачатиме зброю силам Каддафі, - Рогозін

140
Росія не має наміру постачати режиму лівійського лідера Муамара Каддафі озброєння
Про це заявив постійний представник Росії при НАТО Дмитро Рогозін.
"І російське законодавство, і законодавство країн ЄС забороняє постачання зброї на територію, де йде громадянський конфлікт, чужа громадянська війна", - цитує Рогозіна РІА Новини.
При цьому він додав, що "те, що роблять деякі натівські країни - абсолютне неподобство і суперечить безпосередньо всім схваленим резолюціям РБ ООН щодо ситуації в Лівії".
"Скажімо так, викидання зброї над повстанцями, яке робили французькі вертольоти, це предмет для наших дуже важких з ними розмов", - зазначив Рогозін.
Нагадаємо, з середини лютого в Лівії почалися масові демонстрації з вимогою виходу Муамара Каддафі, що керував країною більше 40 років, які згодом переросли в збройне протистояння між урядовими силами і повстанцями.
РБ ООН 17 березня схвалила резолюцію, що передбачає введення безпольотної зони над Лівією і робить можливим іноземне військове втручання в ситуацію цієї північноафриканської країни. В операції коаліційних сил, що почалася 19 березня, беруть участь Великобританія, Франція, США, Канада, Бельгія, Італія, Іспанія, Данія, Норвегія.
Керівництво кампанією в Лівії 31 березня повністю перейшло до представників командування НАТО. Як заявляє керівництво Північноатлантичного альянсу, мета операції "Об'єднаний захисник" - забезпечення ембарго на поставки зброї, безпольотної зони і заходів із захисту цивільного населення. Мандат на операцію закінчувався 27 червня, але 1 червня НАТО продовжив операцію на 90 днів - до кінця вересня.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас