У США розроблено стратегію боротьби з хакерами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США розроблено стратегію боротьби з хакерами

243
У боротьбі зі зломщиками комп'ютерних мереж США розраховують на тісну взаємодію з партнерами за кордоном. Як повідомляє агентство dpa з посиланням на оприлюднену у Вашингтоні стратегію боротьби з хакерами, передбачається розширення зв'язків із зарубіжними партнерами і створення системи колективної самооборони. Знешкодити зловмисників в інтернеті можна тільки спільними зусиллями і тісною взаємодією на глобальному рівні, наголошується в документі. На думку авторів, жодна держава, жодна організація не в змозі самотужки забезпечити надійний захист. Протистояти загрозі можна тільки спільними зусиллями.
На презентації стратегії представники Пентагону визнали, що в березні 2011 року відомство зазнало кібератаки, в результаті якої сталася найбільша в його історії крадіжка даних. Об'єктом атаки стали 24 тисячі файлів, відзначає агентство DAPD з посиланням на заступника міністра оборони США Вільяма Лінна. В американському військовому відомстві вважають, що напад на комп'ютерну мережу організував уряд однієї з іноземних держав. Якої саме, Лінн не уточнив. Він також не розповів, якого роду інформація була вкрадена.
Інтернет-видання Lenta.ru нагадує, що раніше міністерство оборони США нерідко звинувачувало в кібератаках хакерів з Росії та Китаю. Про інцидент в березні Лінн повідомив у своїй промові, присвяченій новій стратегії міністерства оборони в галузі забезпечення комп'ютерної безпеки.
Виступаючи в Університеті національної оборони США він розповів, що найбільше Пентагон побоюється хакерських атак, організованих терористичними групами та країнами-ізгоями. За словами Лінна, держави, влада яких тверезо оцінює військову міць США, не ризикнуть йти з ними на відкритий конфлікт, а от наслідки потрапляння секретних даних в руки терористів можуть призвести до найсерйозніших і непередбачуваних наслідків.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас