Банки Данії виступають проти переходу країни на євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки Данії виступають проти переходу країни на євро

Казна та Політика
319
Після того як третя країна єврозони - Італія - оголосила про те, що стоїть на межі дефолту, банківські економісти Данії все частіше стали висловлюватися проти переходу країни на євро.
Раніше данські фахівці виступали на захист євро, але після того як фінансова криза, що вибухнула в Греції, Португалії та Ірландії, відхопила четверту країну Європи і третю країну єврозони - Італії, вони все частіше висловлюються проти переходу країни на єдину валюту, знаходячи все більше аргументів цьому рішенню. "Данії краще залишатися за межами єврозони і менше платити за боргами інших країн", - вважає старший економіст Danske Bank Франк Оланд Хенсен.
Крім того, економісти впевнені, що перебування поза єврозоною дистилює економіку країни. Саме тому, що Данія поки не входить до єврозони, країна не стала жертвою фінансової кризи, що вибухнула в інших країнах Європи. Цей факт також дозволив країні ввести посилену економічну політику, щоб уникнути спекуляції валютою, вважає економіст.
Банк Nordea також виступає проти входження країни в єврозону. На думку представників банку, перейшовши на євро, Данія може втратити свій вплив.
Економічні проблеми Італії також викликали занепокоєння економістів з приводу настання нової фінансової кризи і розпаду єврозони, пише данська газета Politiken.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас