Бельгія змогла знизити дефіцит бюджету без уряду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бельгія змогла знизити дефіцит бюджету без уряду

Казна та Політика
411
Бельгійський тимчасовий уряд схвалив план зниження дефіциту на 2011 рік з 3,6% до 3,3% ВВП.
"Зниження дефіциту, який раніше прогнозувався на рівні 3,6%, стало можливим в основному за рахунок покращення економіки країни", - заявив в.о. прем'єр-міністра Ів Летерм, який пішов у відставку ще в квітні 2010 року, але який все ще керує державою в очікуванні формування нового уряду, передає Euromag.
В даний час Бельгія входить до числа країн, що знаходяться в центрі уваги рейтингових агентств через розмір державного боргу та політичну кризу.
Економічні успіхи Бельгії вже навіть похвалили представники Організації економічного співробітництва (ОЕСР), яку зовсім не цікавить те, що у Бельгії немає уряду з 13 червня 2010 року. "У вас є уряд, і ви в змозі приймати рішення в потрібні терміни", - вважають в ОЕСР, розуміючи під чинною владою Бельгії кабінет Іва Летерма.
Нагадаємо, 30 березня 2011 р. Бельгія встановила рекорд безвладдя в світі. Уряд Іва Летерма подав у відставку ще в квітні минулого року. У червні в країні пройшли парламентські вибори, але досі фламандські націоналісти і валлонські партії, що пройшли до парламенту, не можуть домовитися про створення коаліції і призначити нові кабінет міністрів. Таким чином, уряд Іва Летерма в ранзі "в.о." весь цей час продовжує виконувати свої обов'язки кабінету міністрів. 30 березня Бельгія побила рекорд Іраку, якому в 2009 році на формування кабінету знадобилося 289 днів.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас