Amazon випустить до жовтня конкурента iPad — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Amazon випустить до жовтня конкурента iPad

442
Американська компанія Amazon.com Inc випустить до жовтня планшетний комп'ютер, який може стати конкурентом iPad від Apple.
Amazon.com Inc випустить планшетний комп'ютер цього року для зміцнення своїх позицій найбільшого в світі онлайн-рітейлера, розширюючи присутність в сфері мобільного комерції та націлюючись на продаж більшого обсягу цифрової продукції, передає Рейтер.
Amazon планує представити планшет з 9-дюймовим екраном на базі ОС Google Android до жовтня.
Аналітики та інвестори протягом декількох місяців чекали на інформацію про планшетні ПК від Amazon. На початку липня акції компанії торгувалися за рекордно високою ціною частково за рахунок оптимістичних надій щодо нового пристрою, сказав аналітик RW Baird Колін Себастьян.
Щонайменше, 1,5 млн. планшетників Amazon буде вироблено за третій квартал, а за 2011 рік у цілому може вийти від 4,5 до 5 млн. пристроїв.
Випуск власних планшетів посилить конкуренцію між Amazon і Apple Inc, творця хіта продажів - гаджета iPad, який продає також електронні книги, музику і відео через свій сервіс iTunes.
"На ринку планшетних ПК гравцем № 2 буде Amazon", - сказав керівник технологічних досліджень в Detwiler Fenton Марк Гербер.
Останніми роками конкуренція Apple, Amazon і Google в сферах програмного забезпечення для мобільних систем і цифрового контента помітно посилювалася.
У березні цього року Apple подала на Amazon в суд за товарний знак App Store.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас