ЗМІ: Німеччина закликає не поспішати з допомогою Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: Німеччина закликає не поспішати з допомогою Греції

Казна та Політика
576
В Берліні заявляють, що в терміновому прийнятті другої програми фінансової допомоги Греції немає необхідності, повідомляє в четвер The Financial Times.
Газета цитує високопоставлених представників уряду ФРН, згідно з якими "немає ніякої терміновості в завершенні розробки нового пакета фінансового сприяння Афінам до початку вересня".
Раніше міністр фінансів Греції Евангелос Венізелос повідомив, що нова кредитна лінія необхідна уряду до 15 вересня для того, щоб погасити накопичену заборгованість.
На думку Берліна, надто квапливі дії здатні призвести до протилежних результатів і ще більше погіршити ситуацію на ринку держоблігацій єврозони.
Саме цим обережним підходом і пояснюється той факт, що Німеччина зараз виступає проти скликання в найближчу п'ятницю або суботу екстреної зустрічі глав держав та урядів країн-членів єврозони ЄС. Провести подібний саміт запропонував у минулий вівторок президент ЄС Херман Ван Ромпей.
Між тим, керівництво Єврокомісії вважає, що Берлін "недооцінює небезпеку розвитку на фінансовому ринку єврозони системної кризи, коли вона ризикує поширитися на Іспанію та Італію". Згідно Financial Times, Єврокомісія наполягає на негайному ухваленні нової програми допомоги Греції на суму в 115 млрд євро (близько 164 млрд доларів).
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас