Нафта дешевшає після повідомлень про можливе зниження рейтингу США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає після повідомлень про можливе зниження рейтингу США

Енергетика
566
Світові ціни на нафту знижуються в процесі торгів четверга після оголошення рейтинговим агентством Moody's Investors Service про те, що суверенний борговий рейтинг США на рівні "ААА" поміщений на перегляд з можливістю зниження, свідчать дані торгів.
Вартість серпневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку станом на 09.26 мск знизилася на 0,32 долара, або на 0,33% - до 97,7 долара за барель. Ціна серпневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent опустилася на 0,38 долара, або на 0,32% - до 118,4 долара за барель.
Побоювання за найбільшу світову економіку - США - помітно посилилися після рішення агентства Moody's, яке може знизити рейтинг США до рівня "АА" у випадку, якщо в країні відбудеться "технічний" дефолт. Ймовірність цієї події не виключена, хоч і "низька", оскільки конгресменам від обох партій не вдається дійти згоди щодо збільшення обсягів держборгу і скорочення бюджетних витрат.
"Це рішення (агентства) - досить тривожне. Воно створює невизначеність на ринках. Для США градус напруги зростає", - каже асистент головного менеджера з ризиків Mitsubishi Corp. в Токіо Ентоні Нунан (Anthony Nunan), якого цитує агентство Bloomberg.
Глава ФРС Бен Бернанке заявив у середу про те, що американській економіці може знадобитися додаткова підтримка з боку регулятора. Очікувана інвесторами статистика в четвер щодо індексу цін виробників та числа первинних заявок з безробіття за тиждень, що завершився 8 липня, може підтвердити висловлювання глави Федрезерву про те, що "економіка відновлюється, однак темпи все ще скромні".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас