Річна інфляція у Вірменії в червні склала 8,5% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Річна інфляція у Вірменії в червні склала 8,5%

Казна та Політика
116
Річна інфляція у Вірменії в червні 2011 року в результаті місячної дефляції на рівні 1,4% склала 8,5%. Про це було оголошено напередодні в ході засідання ради Центрального банку республіки, передає ІА REGNUM.
Як повідомили в прес-службі регулятора, річна інфляція в порівнянні з травнем у червні скоротилася на 0,5 відсоткового пункту. Зростання цін на продовольчі товари є основним у загальній структурі інфляції - 7,3%. Рада констатувала, що зовнішніх істотних інфляційних тисків не спостерігається: незважаючи на певну волатильність помітна тенденція відносної стабілізації цін. Рада ЦБ також вирішила, що тенденції на внутрішньому ринку не сприяють формуванню інфляційних ризиків: вплив ринку праці та приватних витрат - нейтральний, а податково-бюджетна політика стримуюча.
Одночасно реалізована з початку поточного року сувора валютно-кредитна політика продовжує сприяти пом'якшенню інфляційного середовища. "Водночас сприятливі умови у сфері сільського господарства дозволяють стверджувати, що в разі збалансованого прояву програмних ризиків в прогнозованому коридорі з більшою часткою ймовірності інфляція повернеться в запланований коридор - 4% плюс-мінус 1,5 відсоткового пункту", - йдеться в повідомленні.
Рада ЦБ залишила ставку рефінансування без зміни - 8,5%.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас