Зростання економіки Китаю перевищило прогнози експертів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання економіки Китаю перевищило прогнози експертів

Казна та Політика
323
Економіка Китаю зросла на 9,5 відсотка в другому кварталі, перевищивши прогнози і давши Пекіну більше свободи для подальшого посилення політики, спрямованого на боротьбу з інфляцією.
Темпи зростання китайського ВВП у другому кварталі були лише трохи нижчими від показника першого кварталу - 9,7 відсотка, і виявилися вищими від очікуваних 9,4 відсотка.
Промислове виробництво в червні зросло на 15,1 відсотка в річному численні, прискорившись в порівнянні з травневими 13,3 відсотка і перевершивши прогноз, що становив 13,1 відсотка.
"Дані про економічне зростання дуже хороші, оскільки промислове виробництво виявилося значно сильнішим, ніж очікувалося, - сказав Сю Бяо з China Merchants Bank. - Тож ми не розраховуємо на пом'якшення політики в осяжному майбутньому через сильний ВВП і уряд може зберегти колишню політику в найближчі місяці".
Показники зростання підтверджують життєстійкість другої найбільшої світової економіки і можуть заспокоїти страхи інвесторів, які бояться, що сповільнення в Китаї вдарить по попиту на сировину.
Інвестиції в основні фонди збільшилися на 25,6 відсотка в перші шість місяців року, а роздрібні продажі піднялися на 16,8 відсотка, вказуючи на те, що внутрішній попит поки високий, незважаючи на заходи посилення.
Аналітики чекають нових підвищень процентних ставок або вимог до банківських резервів, хоча деякі з них вважають, що цикл посилення політики добігає кінця.
Боротьба з інфляцією залишається головним пріоритетом Пекіна, але політичні заходи не повинні значно ускладнювати економічне зростання, йдеться в коментарях прем'єр-міністра Вень Цзябао, опублікованих у вівторок.
Минулої середи Китай підвищив ставки на 25 базисних пунктів, що довело річну депозитну ставку до 3,5 відсотка.
З жовтня Центробанк п'ять разів збільшував ставки і дев'ять разів підвищував вимоги до банківських резервів.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас