Газпром купить п'ять українських облгазів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром купить п'ять українських облгазів

Енергетика
744
П'ять газорозподільних організацій України придбають структури "Газпрому" та "Ітери".
Як пише видання Дело, також "КЕС-Холдинг", що поєднує енергетичні активи "Ренови" Віктора Вексельберга, продає структурам "Газпрому" і "Ітери" газорозподільні мережі в Росії.
До КЕС належать "Челябінскгоргаз", "Сібіргазсервіс", "Іркутскоблгаз", "Курганоблгаз", "Уральські газові мережі", "СГ-Трейд", а також п'ять ГРО на Україні.
Активи об'єднані під брендом "ГАЗЕКС", в цілому вони обслуговують більше 4 мільйонів споживачів-фізичних осіб і 20,9 тис. підприємств.
Основним покупцем виступить структура "Газпрому" "Газпром газорозподіл" - ця компанія купить всі активи, крім "Уральських газових мереж", які дістануться "Ітері".
Раніше глава Фонду держмайна України Олександр Рябченко підписав щомісячний графік розміщення держпакетів акцій енергокомпаній. Згідно з графіком, у серпні будуть оголошені конкурси з продажу 45% акцій "Західенерго", 25% акцій "Київенерго", 50% акцій "Закарпаттяобленерго" та 46% акцій "Черкасиобленерго".
У вересні будуть оголошені конкурси з продажу 50% акцій "Дніпрообленерго", 45% акцій "Крименерго", і 50% акцій "Вінницяобленерго".
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас