Путін: Росія, Білорусь і Казахстан створюють новий полюс світової економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Путін: Росія, Білорусь і Казахстан створюють новий полюс світової економіки

Казна та Політика
1368
Росія, Білорусь і Казахстан, формуючи Митний союз і Єдиний економічний простір, мають на меті створити новий полюс світової економіки, сказав прем'єр-міністр РФ Володимир Путін.
"Перед нами стоять масштабні завдання, їх реалізація, по суті, повинна змінити конфігурацію всього євразійського простору. Будівництво Митного союзу і Єдиного економічного простору в перспективі відкриває шлях до формування Євразійського економічного союзу. Це ще більш високий рівень інтеграції", - сказав він.
"Ми маємо намір створити потужне об'єднання, яке може і повинно стати одним з полюсів світової економіки, це не перебільшення, це не задирання носа. Це дозволить нам на рівних брати участь в індустріальній і технологічних перегонах, в конкуренції за інвесторів, за створення нових, ефективних робочих місць", - додав Путін.
Він висловив упевненість, що країни МС володіють всіма необхідними можливостями для вирішення цих завдань. "Це трудові та природні ресурси. Це і так зрозуміло, вже тільки тому що Росія посіла перше в світі місце минулого року з виробництва нафти", - сказав Путін. За його словами, у Білорусі, яка за радянських часів називалася "складальним цехом", є можливості, просунуті до західних кордонів. "Якщо всі ми це об'єднаємо, ми зрозуміємо, що жодного перебільшення. Ми можемо на рівних конкурувати з нашими друзями і партнерами на Заході. Головне - спільна зацікавленість у використанні переваг інтеграції для побудови сучасної економіки для підвищення якості життя людей", - сказав прем'єр.
Запустити Єдиний економічний простір планується з 1 січня 2012 року.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас