Ощадбанк дорозмістив єврооблігації на 200 млн дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ощадбанк дорозмістив єврооблігації на 200 млн дол

Казна та Політика
282
Державний ощадний банк України (Ощадбанк, Київ) 8 липня дорозмістив єврооблігації з погашенням в 2016 році на $200 млн, повідомила прес-служба кредитно-фінансової установи.
"Ощадбанк здійснив другий успішний вихід на міжнародні ринки капіталу і залучив додаткові кредитні кошти за рахунок розміщення єврооблігацій на суму $200 млн за ціною близько 8,05% річних. Ця операція є продовженням випуску, здійсненого в березні 2011 року на суму $500 млн за ставкою 8,25% річних", - говориться в прес-релізі банку.
Лід-менеджерами трансакції виступили банки Credit Suisse і Morgan Stanley.
За даними Ощадбанку, книга заявок на придбання єврооблігацій склала близько $400 млн: пропозиції надійшли від 55 інвесторів.
"В основному заявки подали великі європейські фонди з високою репутацією, більшість з яких вже брали участь у першому випуску банку і добре його знають. Були й нові інвестори, які не змогли взяти участь у першому випуску. Це свідчить про зростання довіри до банку", - наголошується в прес-релізі.
За даними банку, в структурі фактичного розміщення частка інвесторів з Великобританії склала 64%, Європи - 26%, Швейцарії - 8% і Азії - 2%.
У прес-релізі відзначається, що незважаючи на високу волатильність ринків у зв'язку з проблемами в Європі, Ощадбанку вдалося знизити первинний орієнтир прибутковості з 8,1% до 8,05%, і збільшити суму залучення з заявлених мінімум $100 млн до $200 млн.
"Ми розмістили кошти від березневого випуску в якісні проекти наших клієнтів і дійшли висновку, що існує реальна можливість подальшого зростання. Унікальні конкурентні переваги банку дозволяють нам вигравати тендери першокласних українських компаній на кредитування, і валютні ресурси нам у цьому також допомагають", - пояснив проведення операції перший заступник голови правління Ощадбанку Денис Кірєєв.
"Не хотілося відкладати позику на більш пізній час: скоро сезон відпусток на ринках, коли угоди не робляться, а що буде восени, ніхто точно сказати не може; при цьому базові ставки (з US Treasuries) будуть рости однозначно", - додав він.
Ощадбанк заснований в 1991 році. Всі його акції належать державі. Згідно з даними Нацбанку України, на 1 квітня 2011 року за розміром загальних активів банк посідав третє місце (68,081 млрд грн) серед 176 банків країни.
За даними банку, на 1 червня 2011 року його власний капітал досяг 16,7 млрд грн, обсяг кредитного портфеля - 54,8 млрд грн. Чистий прибуток банку в січні-травні-2011 склав 170,6 млн грн
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас