Глава МВФ: Дефолт в США неприпустимий, він дестабілізує всю світову економіку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава МВФ: Дефолт в США неприпустимий, він дестабілізує всю світову економіку

Казна та Політика
1003
Дефолт США по державному боргу може викликати шок і дестабілізувати світову економіку, заявила в інтерв'ю телеканалу ABC директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард. Вона закликала законодавчу і виконавчі гілки влади Сполучених Штатів досягти компромісу в суперечках про пакет бюджетних заходів до 2 серпня. Це термін, коли США можуть оголосити дефолт за своїми зобов'язаннями.
"Я не можу уявити навіть на секунду, щоб США оголосили дефолт", - зізналася Лагард. Якщо конгресмени не дійдуть згоди, "це буде справжнім шоком і поганою новиною для економіки США, і, безумовно, поставить під загрозу стабільність світової економіки", - визнає глава МВФ.
Розчарування учасників боргових ринків потенційно може призвести до різкого зростання вартості облігацій і зниження рейтингів країн-емітентів, прогнозує Лагард. Якщо компроміс не буде досягнутий, каже вона, варто очікувати "зростання ставок і по-справжньому неприємних наслідків не тільки для США, але і для всієї світової економіки".
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас