Німці порівняли Путіна з Петром I — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німці порівняли Путіна з Петром I

Казна та Політика
453
Прем'єр-міністр Росії Володимир Путін удостоївся німецької нагороди під назвою Квадрига, щорічно нею нагороджують чотирьох людей з формулюванням "за ініціативність і дух новаторства", повідомляє Ехо Москви.
Путін отримує престижну нагороду в подяку за партнерство двох країн у період, коли він був президентом, вважає директор Центру імені Бейца при Німецькій раді із зовнішньої політики Олександр Рар.
На думку журі, російський прем'єр "вже сьогодні гідний окремої глави в книгах з історії, оскільки він "в традиціях Петра Великого прокладає шлях у майбутнє".
Рішення оргкомітету премії було прийнято не одноголосно: один з членів комісії Джем Оздемір різко виступив проти присудження нагороди російському прем'єру і утримався при голосуванні. Вручення премії Путіну продиктовано зацікавленістю Берліна в економічному співробітництві з Москвою, відзначає ВВС.
Раніше нагороду отримували колишні канцлери Німеччини Гельмут Коль і Герхард Шредер, екс-президент СРСР Михайло Горбачов, а також колишній чеський президент Вацлав Гавел.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас