МВФ виділив Греції 3,2 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ виділив Греції 3,2 млрд євро

Казна та Політика
213
Виконавча рада Міжнародного валютного фонду (МВФ) прийняла рішення про виділення Греції додаткової допомоги в 3,2 млрд євро. Про це повідомляє РБК з посиланням на Associated Press.
Це рішення МВФ було прийнято після того, як міністри фінансів країн євро зони минулого тижня схвалили виділення Афінам 12 млрд євро з кредитної лінії в 110 млрд євро.
Раніше парламент Греції остаточно затвердив 5-річний план жорсткої економії, який дозволяє країні отримати черговий кредитний транш від Євросоюзу і МВФ. Грецькі депутати схвалили супутній законопроект, що визначає конкретні кроки зі скорочення витрат на 28 млрд євро за 5 років.
У травні поточного року ЄС і МВФ схвалили виділення кредитної лінії Греції в 110 млрд євро для того, щоб Афіни змогли виконати свої боргові зобов'язання.
На даний момент ЄС працює над другим пакетом екстреної допомоги Греції. Як стверджують поінформовані джерела, обсяг другого пакету фінансової допомоги від ЄС і МВФ може досягти 65 млрд євро. За їхніми даними, програма передбачає, зокрема, "технічну" підтримку з боку Євросоюзу, а саме втручання в процес приватизації в Греції.
У 2009 р. Греція опинилася перед обличчям найбільшої фінансової кризи через надзвичайно високі борги Афін перед урядами інших країн. У травні 2010 р. МВФ і Євросоюз виділили грецькій владі кредитну лінію в розмірі 110 млрд євро. Натомість керівництво Греції зобов'язалося здійснити низку заходів, спрямованих на різке скорочення бюджетних витрат: зменшити зарплати, підвищити пенсійний вік, скоротити робочі місця, а також провести широку програму приватизації.
Ці заходи дуже непопулярні в грецькому суспільстві. З 2009 р. в країні не припиняються масові страйки та інші акції протесту проти скорочення бюджетних витрат.
Зазначимо, що на своїй дебютній прес-конференції новообрана голова МВФ Крістін Лагард заявила, що пріоритетом МВФ зараз є вирішення проблеми суверенних боргів, які "охоплюють всі розвинені економіки - від США до Японії, але з фокусом на єврозоні та особливо на Греції".
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас