Кабмін схвалив проект мирової угоди між Україною та Vanco — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін схвалив проект мирової угоди між Україною та Vanco

Казна та Політика
372
Кабінет міністрів схвалив проект мирової угоди між державою Україна та компанією Vanco Prykerchenska Ltd. Відповідне розпорядження Кабміну № 627-р від 11 квітня 2011 р. розміщено на урядовому веб порталі.
Кабмін доручив міжвідомчій комісії з організації укладення та виконання угод про розподіл продукції разом з Міністерством юстиції, Міністерством екології та природних ресурсів, Міністерством економічного розвитку і торгівлі, Міністерством фінансів, Міністерством енергетики та вугільної промисловості, Державної податкової службою визначити уповноважених осіб для підписання мирової угоди.
Уряд розпорядився забезпечити після винесення Арбітражним трибуналом при арбітражному інституті Торгової палати Стокгольма рішення на узгоджених умовах відповідно до статті 39 (1) регламенту зазначеного арбітражного інституту внесення змін до угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться в межах Прикерченської ділянки надр континентального шельфу Чорного моря між державою Україна та компанією Vanco Prykerchenska, згідно з мировою угодою.
На початку липня 2011 року газета "Комерсант-Україна" написала, що в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України повідомили про те, що переговори між компанією Vanco Prykerchenska з одного боку і Кабінетом міністрів України, Міністерством енергетики та вугільної промисловості України та Міністерством екології та природних ресурсів України з іншого були припинені за взаємною згодою.
Нагадаємо, в липні 2010 р. Україна і компанія Vanco Prykerchenska призупинили арбітражний процес у Стокгольмському арбітражному суді і почали переговори, метою яких було мирне врегулювання спору щодо угоди про розподіл продукції.
У червні 2010 р. Клюєв заявляв, що уряд відновить контракт з Vanco.
Раніше, 21 травня 2009 р., Кабмін Юлії Тимошенко в односторонньому порядку розірвав угоду із зареєстрованою на Бермудських островах компанією Vanco International у зв'язку з переуступкою нею прав на геологорозвідку і розробку нафтогазових родовищ на Прикерченському шельфі Чорного моря в інтересах Vanco Prykerchenska.
У липні 2009 р. Vanco International почала процес проти України в Арбітражній палаті м. Стокгольма. У відповідь на це 5 серпня 2009 р. українська сторона відкликала свої пропозиції щодо мирного врегулювання спору з Vanco Prykerchenska.
Vanco Prykerchenska - підрозділ Vanco International, який займається геологорозвідкою і розробкою нафтогазових родовищ на Прикерченському шельфі Чорного моря. У даному проекті три перспективні площі: Судакський складчастий пояс, Судацький глибоководний складчастий пояс і площа Тетяєв. Загальна площа ділянки становить 12 960 кв. км. Реалізація проекту запланована в два етапи: пошукові роботи, а також розробка і видобуток. Загальна сума інвестицій у проект - понад 15 млрд дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас