Єврокомісар: ЄС стурбований останніми подіями в справах Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісар: ЄС стурбований останніми подіями в справах Тимошенко

Казна та Політика
657
У Європейському союзі висловлюють стурбованість останніми подіями в справах екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко і колишніх членів її уряду. Про це заявив комісар Європейської комісії з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле після зустрічі з міністром закордонних справ України Костянтином Грищенко, повідомляється на сайті Єврокомісії.
"Я ще раз висловив своє глибоке занепокоєння останніми подіями у справах Тимошенко та інших членів колишнього уряду України. Я нагадав про заклопотаність ЄС про політичні мотиви, які стоять за цими справами. У цьому контексті я підкреслив необхідність забезпечити максимальний рівень прозорості та справедливості розслідувань, кримінального переслідування і судових процесів", - сказав Фюле.
Раніше, 24 червня, Фюле заявив, що у своїх контактах з українською владою він повний рішучості робити акцент на необхідності забезпечити максимальну рівність, прозорість і справедливість у розслідуваннях, судових переслідуваннях і судових процесах. Тоді він запевнив, що уважно спостерігає за останніми подіями тривожними у справах проти Тимошенко та інших членів колишнього уряду України.
Зазначимо також, 23 червня Європейська народна партія (ЄНП) схвалила декларацію, де висловила стурбованість зловживаннями кримінальних правосуддям в політичних цілях в Україні. Члени ЄНП вважають, що авторитарні дії української влади можуть підірвати європейські прагнення України.
22 червня, 29 членів Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) оприлюднили заяву, в якій говорилося, що затримання в Україні великої кількості українських опозиційних політиків, колишніх членів уряду за звинуваченнями, які є, по суті, політичними, неприйнятне.
Ще раніше, 9 червня, Європарламент схвалив резолюцію в якій висловив стурбованість зростанням вибіркового переслідування фігур політичної опозиції в Україні, а також застосуванням непропорційних заходів, зокрема, у випадках Тимошенко і Луценко.
Нагадаємо, що 24 червня 2011 р. почати судовий процес над колишнім прем'єр-міністром України, лідером ВО "Батьківщина" Юлією Тимошенко щодо "газової справи". Її звинувачують у перевищенні службових повноважень та схваленні одноосібного рішення при укладенні газових угод у 2009 р. Генеральна прокуратура України обрала щодо Юлії Тимошенко запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас