Коломойського можуть оштрафувати за авіамонополію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коломойського можуть оштрафувати за авіамонополію

Казна та Політика
576
Антимонопольний комітет України може накласти штраф на авіакомпанію "Дніпроавіа" (Дніпропетровськ) за створення перешкод іншим українським перевізникам при узгодженні слотів в аеропорту Дніпропетровська.
Як повідомила прес-служба АМКУ, засідання комітету, на якому може бути ухвалене відповідне рішення, відбудеться 6 липня. Раніше віце-прем'єр - міністр інфраструктури Україні Борис Колесніков заявляв, що альянс "Українська авіаційна група", до якої входять авіакомпанії "АероСвіт", "Донбасаеро" і "Дніпроавіа", монополізував 60% внутрішніх пасажирських перевезень. Він також висловив обурення цінами на перевезення по маршруту Київ-Дніпропетровськ, зазначивши, що АМКУ повинен розібратися в ситуації. Довгий час інші українські перевізники не могли отримати можливість виконувати рейси до Дніпропетровська і тільки з 27 березня поточного року на лінію Київ-Дніпропетровськ вийшла авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України".
"Дніпроавіа", до складу якої входить аеропорт "Дніпропетровськ", здійснює регулярні та чартерні авіарейси до країн Європи, Близького Сходу, СНД. Флот авіакомпанії складається з трьох літаків Boeing-737 і 25 літаків Embraer-145.
Дніпропетровський аеропорт має злітно-посадочну смугу довжиною 2850 м і шириною 45 м, а також пасажирський термінал з максимальною пропускною здатністю 700 чоловік на годину.
Як повідомлялося, "АероСвіт" і "Донбасаеро", пов'язані з бізнесменом Ігорем Коломойським, утворили стратегічний альянс - "Українську авіаційну групу". Згодом до альянсу приєдналася "Дніпроавіа", контрольована Коломойським. Таким чином, альянс став найбільшим об'єднанням на українському ринку авіаперевезень.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас