"Роснафта" продовжить розвідку на шельфі Черного моря — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Роснафта" продовжить розвідку на шельфі Черного моря

Енергетика
156
Урядова комісія РФ з ПЕК дала згоду на продовження "Роснафті" терміну геологорозвідувальних робіт на чорноморському шельфі, повідомив глава Федерального агентства з надрокористування (Роснадра) РФ Анатолій Ледовських.
"Вони хочуть продовжити термін геологорозвідки до закінчення Олімпіади в Сочі. Зараз є така думка, що буріння якось ускладнить її проведення. Термін геологорозвідки, згідно з ліцензією, закінчується цього року, і ми їм продовжимо. Урядова комісія з ПЕК дала на це згоду", - сказав Ледовських в інтерв'ю агентству ПРАЙМ.
Президент "Роснафти" Едуард Худайнатов на річних зборах акціонерів 10 червня повідомив, що компанія буде вести геологорозвідку на чорноморському шельфі до 2017 року, початок видобутку до цього часу не планується.
За словами Худайнатова, компанія звернулася в урядову комісію з ПЕК з проханням відстрочити буріння свердловини, яке раніше передбачалося почати в 2012 році. Він зазначив, що нафтокомпанія планує до 2017 року вести геологорозвідувальні роботи на Туапсинському прогині, по Валу Шатського, по Південно-Чорноморській ділянці.
"Роснафта" і Chevron, нагадує РИА Новости, в червні 2010 року підписали угоду про співпрацю, в рамках якої мали намір спільно розробляти Західно-Чорноморську ліцензійну ділянку, яка включає родовище Вал Шатського. Ліцензія на родовища, за умовами договору, мала залишитися у власності "Роснафти". Chevron брала на себе зобов'язання із залучення фінансування в розмірі 1 мільярда доларів на геологорозвідку.
Через рік, у червні 2011-го, глава "Роснафти" повідомив, що компанії припинили співпрацю за цим проектом оскільки геологи компаній розійшлися в оцінці перспектив родовища Вал Шатського.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас