Eurostat: Найбагатша країна Євросоюзу - Німеччина, найбідніша - Болгарія — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Eurostat: Найбагатша країна Євросоюзу - Німеччина, найбідніша - Болгарія

Казна та Політика
828
Люксембург є найбагатшою країною Євросоюзу виходячи з показника ВВП на душу населення щодо середнього показника ВВП по всіх країнах ЄС. При цьому даний показник, перерахований за паритетом купівельної спроможності (ПКС), в Люксембурзі в шість разів перевищує аналогічний показник Болгарії - найбіднішої країни блоку (283% проти 43%). Про це свідчать дані європейського статистичного агентства Eurostat. Середній показник ВВП на душу населення (за ПКС) в єврозоні знаходиться на рівні 108%.
Настільки високий показник Люксембургу почасти пояснюється тим фактом, що багато громадян сусідніх держав (Франції, Німеччини та Бельгії) працюють в Люксембурзі, але не живуть там, йдеться в прес-релізі Eurostat.
На другому місці за показником ВВП на душу населення (за ПКС) знаходиться Голландія (134%). Далі з невеликим відривом йдуть Данія, Ірландія та Австрія, які розділили між собою третє місце з показником на рівні 125%.
У 2007 році Ірландія була другою країною ЄС за показником ВВП на душу населення (за ПКС). Проте вже в 2008-му країна скотилася на третє місце, через кризу, що розгорілася в банківському секторі, і проблеми на ринку нерухомості. У 2010-му боргова криза боляче вдарила по Греції, знизивши її показник ВВП на душу населення (за ПКС) з 94% (у 2008 і 2009 роках) до 89%.
Країни Центральної та Східної Європи залишаються у нижній частині таблиці добробуту європейських держав, за версією Eurostat. Так, показник ВВП на душу населення (за ПКС) в Румунії знаходиться на рівні 45%, в Латвії - на рівні 52%, у Литві - 58%, у Польщі - 62%.
За матеріалами:
РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас