Янукович: Україна вийде на 95% автоматичне відшкодування ПДВ в 2011 р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович: Україна вийде на 95% автоматичне відшкодування ПДВ в 2011 р

Казна та Політика
309
Президент України Віктор Янукович заявив, що в 2011 році Україна вийде майже на стовідсоткове автоматичне відшкодування ПДВ. Про це він сказав у своєму виступі на україно-словацькому бізнес-форумі в Братиславі, передає прес-служба Президента.
"Я переконаний: цього року ми вийдемо на 95%. Лише 5% залишиться тих платників податків, для яких будуть потрібні додаткові перевірки", - сказав Янукович.
Президент підкреслив, що вже сьогодні ПДВ відшкодовується в автоматичному режимі на 70%. З місяця в місяць зростає сума відшкодувань. "Ми почали з 300 мільйонів, а за 4 місяці вийшли на 1 млрд 200 млн грн", - зазначив глава держави.
Нагадаємо, що голова Державної податкової служби України (ДПСУ) Віталій Захарченко впевнений, що до кінця року його відомство зможе максимально перевести відшкодування ПДВ в автоматичний режим.
Глава ДПСУ зазначив, що на сьогодні в режимі автоматичного відшкодування виплачується 70% всіх компенсацій ПДВ.
"Процес автоматичного відшкодування ПДВ стає більш динамічним. За чотири періоди кількість платників, які отримали право на автоматичне відшкодування, збільшилася в 5 разів", - підкреслив Захарченко.
Він нагадав, що в січні цього року, відразу після введення автоматичного відшкдування, право на це отримали тільки 24 платника, які отримали 457 млн грн. Вже за деклараціями за квітень, представленими в травні, таких підприємств стало 122, а загальна сума компенсованого таким шляхом ПДВ досягла 2,2 млрд грн.
На сьогодні одержувачі автоматичного відшкодування представляють 25 з 27 регіонів України. До переліку увійшли підприємства гірничо-металургійного комплексу, машинобудування, суднобудування, електротехнічної, легкої та хімічної промисловості, будівництва, сільського господарства і торгівлі, зернотрейдери.
"Щоб зняти проблеми з відшкодуванням ПДВ, за останні два місяці ми перевищили відшкодування податку на 1,2 млрд грн, замість запланованих 3,2 млрд грн було відшкодовано 4,4 млрд грн", - зазначив Захарченко.
Раніше Янукович заявив, що механізм автоматичного відшкодування ПДВ почне коректно працювати до кінця року.
Зазначимо, що розмір відшкодування ПДВ по реальному експорту в 2011 р., за попередніми розрахунками уряду, становитиме приблизно 37 млрд грн.
Нагадаємо, що з березня ц.р в Україні розпочалося автоматичне повернення ПДВ, яке передбачене податковим кодексом. Як зазначалося, автоматичне повернення здійснюватиме спеціально розроблена комп'ютерна программа.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас