Стросс-Кан: Світова економіка відновлюється впевнено, але не так, як хотілося б — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стросс-Кан: Світова економіка відновлюється впевнено, але не так, як хотілося б

Казна та Політика
207
Учасники "весняних зустрічей" Світового банку (СБ) і Міжнародного валютного фонду (МВФ), що починаються у Вашингтоні, мають виробити ефективну спільну програму щодо зміцнення досягнутого прогресу у відновленні світової економіки і його коректування, заявив глава фонду Домінік Стросс-Кан.
"Існує значний ризик перегріву ринків, що розвиваються, ростуть ціни на продовольство і паливо, зростає дисбаланс світової економіки. Відновлення йде впевнено, але не так, як ми хотіли б. Нам доведеться ще багато зробити в багатьох регіонах, в тому числі і в Європі", - зазначив глава МВФ, назвавши як ще одного регіону, з яким фонд приділяє підвищену увагу - Близький Схід.
За його словами, світова економіка демонструє значні темпи відновлення, проте для того, щоб це зростання було впевненим і довгостроковим, необхідна більш глибока міжнародна координація.
"Нам потрібна більша координація. Багато хто мені на це скаже, що всі проблеми, з якими ми сьогодні стикаємося, носять локальний характер. Але з цими локальними проблемами і викликами ми повинні боротися глобальними заходами... Під час весняних зустрічей ми обговоримо те, що повинно бути зроблено і виробимо спільний підхід до вирішення поточних проблем", - сказав Стросс-Кан на прес-конференції в четвер.
Серед проблем, які планується обговорити на "весняних зустрічах", Стросс-Кан назвав скорочення суверенного боргу різних країн, боротьбу з безробіттям, а також усунення нерівності і вживання заходів щодо рівномірного і більш справедливого розподілу доходів.
"Робочі місця - це те, що впливає на відновлення (економіки). Чим їх більше, тим швидше просувається відновлення", - сказав глава МВФ.
За його словами, учасники зустрічей також обговорять реформування МВФ і проблеми у світовій банківській системі.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас