Лікарняні листи стануть електронними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лікарняні листи стануть електронними

514
Міністр охорони здоров'я Ілля Ємець вважає за необхідне створення електронної системи контролю видачі листків непрацездатності. Про це він заявив журналістам у Донецьку. "Найближчим часом, я думаю, я буду наполягати на електронних (лікарняних)", - сказав Ємець.
Він уточнив, що в момент виписки листа непрацездатності електронна система контролю буде вимагати від лікаря підтвердження підстав видачі звільнення від роботи.
На думку міністра, що цей захід дозволить зменшити рівень корупції в медицині, а також матиме позитивний вплив на економіку через зменшення сум незаконних виплат і втрат робочого часу.
"Мені колись сказали, яка сума виділяється, скільки лікарняних виписується, а люди не хворіють, я коли почув цю суму по країні - її б вистачило не на один первинний медичний центр", - сказав Ємець.
При цьому він не уточнив розмір суми страхових виплат допомоги з тимчасової непрацездатності, нарахованих за фіктивними листками непрацездатності.
Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко прогнозує виплату заборгованості по лікарняних до травня.
16 лютого перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Вадим Копилов пояснив затримку з виплатою лікарняних з початку 2010 року виявленням масових фактів видачі фіктивних лікарняних.
23 лютого Тігіпко заявив, що у зв'язку набранням чинності деяких законодавчих актів змінився порядок виплати лікарняних.
За словами віце-прем'єра, після цього дещо затягнулося затвердження положень про виплату лікарняних, що призвело до виникнення труднощів з їх виплатами.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас