Тігіпко обіцяє пенсійний компроміс — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко обіцяє пенсійний компроміс

Казна та Політика
1485
15-18 березня не відбувся розгляд у парламенті законопроекту Кабміну про пенсійну реформу. Причиною стала розбіжність позицій у Кабміні. А саме між прем'єром Миколою Азаровим і віце-прем'єром Сергієм Тігіпком.
Віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики заздалегідь пообіцяв, що законопроект про проведення пенсійної реформи буде розглянутий у Парламенті в першому читанні в середині березня. При цьому висловивши переконання, що пенсійну реформу необхідно проводити якнайшвидше. "Ми слухаємо всі аргументи, готові переглядати, доповнювати, але відкладати це рішення не можемо", - сказав він. При цьому віце-прем'єр додав, що не дивлячись на певні позитивні зрушення в економіці, без пенсійної реформи проблеми забезпечення пенсіонерів вирішити не вдасться. Крім того, це одна з умов виділення фінансування МВФ.
Попри попередню узгодженість дій, незадовго до розгляду законопроекту народними депутатами Микола Азаров зробив протилежну заяву, відзначивши, що пенсійна реформа соціально небезпечна. "Зараз в нашій країні в парламенті розглядається пенсійною реформа. Це надзвичайно болюча, надзвичайно соціально небезпечна реформа", - сказав Азаров. Глава українського уряду зазначив, що для України надзвичайно актуальне питання знаходження балансу між необхідністю змін і забезпеченням політичної, економічної і соціальної стабільності.
Азаров упевнений, що в повному обсязі реформа запрацює через 10 років. "Йде нормальний процес обговорення, з'ясовуються позиції. Вже зараз, наприклад, я абсолютно точно відчуваю, що люди почали розуміти, для чого це необхідно", - вважає глава уряду.
Розуміючи неузгодженість дій і заяв в уряді, спікер Парламенту прийняв рішення перенести розгляд питання.У свою чергу, Сергій Тігіпко продовжує відзначати важливість невідкладного ухвалення рішення із пенсійної реформи. Як з точки зору необхідного кроку для забезпечення стабільності пенсійної системи, так і з точки зору подальшої взаємодії з МВФ. Віце-прем'єр-міністр виключає виділення МВФ чергового траншу кредиту stand by без прийняття пенсійної реформи.
Тігіпко при цьому готовий до компромісів та роботи над проектом документа. При цьому донести до більшої кількості людей суть змін. Також не виключає віце-прем'єр-міністр, що до існуючої редакції законопроекту можуть бути внесені зміни.
За матеріалами:
Інвестгазета
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас