Інвестиційний банк Morgan Stanley став жертвою атаки хакерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інвестиційний банк Morgan Stanley став жертвою атаки хакерів

344
За інформацією Bloomberg News, американський банк Morgan Stanley піддався атаці хакерів, в результаті якої в руках зловмисників опинилися закриті дані, що стосуються діяльності банку та інтересів його клієнтів. Повідомляється, що в мережу Morgan Stanley проникла та ж група хакерів, що півтора роки тому атакувала ресурси Google і півтора десятка інших американських ІТ-компаній.
Дані про злом Morgan Stanley стали відомі випадково - в результаті ще одного злому. Кілька тижнів тому хакерська група Anonymous зламала сервери з документами компанії HBGary, яка виконувала ряд замовлень уряду США, пов'язаних з ІТ-обслуговуванням. У цих документах говорилося, що аудит, проведений фахівцями HBGary, виявив факт злому Morgan Stanley в результаті так званої проведеної операції Aurora.
Нагадаємо, що про факт даної атаки в січні 2010 року повідомляла і компанія Google, яка звинуватила офіційну владу Китаю в заступництві хакерської діяльності.
В результаті аудиту було встановлено, що Morgan Stanley, будучи найбільшим світовим посередником при проведенні операцій по злиттю і поглинанням, надавала несанкціонований доступ групі хакерів Aurora протягом багатьох місяців. У руках викрадачів опинилися дані, що стосуються злиття багатьох компаній, а також значні обсяги фінансових даних. "Вони (Morgan Stanley) серйозно постраждали від справжніх атак Aurora", - заявляє Філіп Уолліш, старший інженер з безпеки HBGary.
У листі, датованому 10 травня, Уолліш повідомив чолі HBGary Пенні Ліві-Хоглунд про те, що Morgan Stanley надав хакерам доступ до "дуже чутливої інформації". Крім того, він просить у листі не розголошувати факт злому публічно, оскільки це може спричинити серйозні негативні наслідки для банку.
У Morgan Stanley зараз ніяк не коментують ситуацію.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас