WikiLeaks: Лівія розміщувала мільярди доларів в американських банках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

WikiLeaks: Лівія розміщувала мільярди доларів в американських банках

Казна та Політика
646
Як випливає з секретного дипломатичного листування, опублікованого WikiLeaks, коштами лівійського суверенного фонду розміром в 32 мільярди доларів управляли кілька американських банків, кожен з яких отримав в управління понад 500 мільйонів доларів. Основні активи фонду зосереджені в Лондоні, повідомляє агентство Reuters.
Це випливає з телеграми, відправленої американським послом в Тріполі за результатами його зустрічі 20 січня з главою Лівійської державної управляючої компанії (Libyan Investment Authority - LIA), у розпорядження якої надходять надприбутки від торгівлі нафтою.
Глава LIA Мохаммед Лаяс поінформував американського посла, що ліквідні кошти фонду в розмірі 32 мільярдів доларів розміщені в низці американських банків, переважно на депозитах в американських банках - в кожному по 300-500 мільйонів доларів.
Лаяса турбували перспективи долара і доларових активів, оскільки американська валюта демонструє слабкість відносно євро та інших світових валют.
Весь лівійський суверенний фонд оцінюється в 70 мільярдів доларів і володіє великими пакетами акцій провідних європейських компаній, включаючи італійський банк UniCredit і британську видавничу групу Pearson.
Крім того, Мохаммед Лаяс розповів послу, що основні активи фонду зосереджені в Лондоні й інвестовані в банки, а також житлову і комерційну нерухомість.
Ця інформація може бути використана американською владою та в європейських країнах, де готуються заморозити рахунки лівійського уряду.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас