У понеділок в Києві можуть закритися відразу три кінотеатри — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У понеділок в Києві можуть закритися відразу три кінотеатри

Казна та Політика
359
Не встигла Верховна Рада ухвалити, а Президент підписати Закон про культуру, як у столиці України влада в особі Головного управління культури вирішила закрити відразу три кінотеатри: "Росію", "Ленінград" та "Лейпциг", звільнивши їх директорів.
Цей конфлікт назрівав вже кілька місяців. Трудові колективи кінотеатрів півроку тому звернулися до міської влади з проханням захистити їх від можливої приватизації і не допустити рейдерських захоплень підприємств. У свою чергу, начальник столичного главку культури Світлана Зоріна заявила, що директори кінотеатрів будуть звільнені.
Проте численні перевірки не виявили жодних порушень у діяльності підприємств. "Тиждень тому нас перевіряло Управління комунальної власності. Зараз проводять перевірки СБУ разом з Київенерго, але "накопати" нічого не можуть", - говорить головний бухгалтер одного з кінотеатрів.
Сьогодні пані Зоріна заявила журналістам, що вона готова в понеділок звільнити директорів кінотеатрів, нібито у зв'язку із закінченням їх контрактів. За словами журналістів, її не збентежило те, що кінотеатри зупинять свою роботу, трудові колективи залишаться без зарплати, а десятки тисяч киян позбудуться можливості походу в кіно. Дані кінотеатри розташовані у спальних районах міста та одними з останніх утримують ціни на квитки.
"Управління культури не залишає нам іншого виходу, окрім як з понеділка оголосити колективний страйк, зупинити кінопоказ, і вийти до мерії всіма колективами, з сім'ями і глядачами, для зустрічі з Олександром Поповим", - говориться в повідомленні профспілки кінотеатрів.
У свою чергу, Комісія з культури Київради, очолювана Олександром Бригінцем, підтримала кінотеатри і направила відповідне звернення керівництву міста.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас