ВАСУ дозволив "Лівелі" безподатковий імпорт нафтопродуктів до України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВАСУ дозволив "Лівелі" безподатковий імпорт нафтопродуктів до України

Енергетика
1577
Вищій адміністративний суд України (ВАСУ) своїм рішенням від 22 грудня 2010 р. залишив в силі рішення Харківського апеляційного суду від 31 травня 2010 р., яким було закрито провадження у справі про законність ввезення компанією "Лівела" (Полтавська обл.) нафти і нафтопродуктів без сплати акцизу і ПДВ. Про це говориться у постанові суду, оприлюдненій на офіційному веб-сайті реєстру судових рішень.
За цим рішенням суд відхилив касаційні скарги Енергетичної регіональної митниці, Кременчуцької об'єднаної державної податкової інспекції у Полтавській області, Державної податкової інспекції в м. Полтаві.
Як зазначається, рішенням Автозаводського районного суду Кременчука від 19 січня 2004 р. українсько-польському підприємству "Тайстра" і її дочірнім підприємствам, у тому числі "Лівелі", було дозволено ввезення до України товарів без сплати податків на підставі закону "Про іноземні інвестиції" від 1992 р.
Постановою Харківського апеляційного адміністративного суду від 17 лютого 2010 р. вказане рішення суду за позовом Митниці і Податкової було скасовано.
Постановою Вищого адміністративного суду України від 14 квітня 2010 р. постанова Харківського апеляційного адміністративного суду від 17 лютого 2010 р. скасована, а справа направлена до суду апеляційної інстанції на новий розгляд.
Постановою Харківського апеляційного адміністративного суду від 31 травня 2010 р. апеляційне провадження у справі закрито, оскільки Держмитниця і ДПАУ відмовилися від своїх позовних вимог.
Нагадаємо, 6 грудня 2010 р. в.о. голови АМКУ Юрій Кравченко повідомив, що Президент України Віктор Янукович доручив Антимонопольному комітету України розібратися із безподатковим ввезенням нафтопродуктів до України. "Ще одним чинником, що вплинув на ціноутворення, це - ввезення нафтопродуктів на пільгових умовах. У п'ятницю надійшло доручення Президента, аби ми з цією ситуацією розібралися: яким чином з боку підприємства "Лівела" ввозилися ці нафтопродукти, які втрати держбюджету і наскільки ці пільги "допомогли" ринку", - заявив Кравченко. При цьому Комітет у найкоротші терміни вивчить це питання, запевнив Ю. Кравченко.
Нагадаємо, що за даними консалтингової групи "А-95" (Київ), частка безподаткового імпорту "Лівелою" вже перевищила 50% загального обсягу палива, що ввозилось до країни.
Зазначимо, меморандум між Україною і Міжнародним валютним фондом (МВФ) від 16 липня 2010 року містить норму про припинення країною сумнівних схем імпорту.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас