Одеська облрада просить президента переглянути рішення про приватизацію ОПЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Одеська облрада просить президента переглянути рішення про приватизацію ОПЗ

Казна та Політика
201
Одеська облрада просить президента України Віктора Януковича переглянути рішення про приватизацію ВАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ).
Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна" в четвер, 103 депутата облради підтримали відповідний депутатський запит заступника голови ради Олексія Гончаренка (Партія регіонів) до президента України.
У запиті, зокрема, наголошується, що попередні спроби приватизувати підприємство призводили до соціальної напруженості у регіоні, мітингів та акцій протесту.
Гончаренко у своєму запиті звернув увагу президента на норми закону України "Про екологічний аудит", за якими будь-яким діям з ОПЗ повинні передувати проведенням на ньому обов'язкового екологічного аудиту.
"Категорично не можна допустити приватизацію підприємства такого рівня без врахування всіх можливих наслідків. До складу ОПЗ входить найбільше в Європі аміакосховище ємністю 120 тис. тонн. А в зоні можливого ураження в разі аварії на ОПЗ проживає більше 1 млн осіб. Крім того, враховуючи той факт, що ОПЗ є кінцевою точкою 1020-кілометрового аміакопроводу, є взагалі великі сумніви у необхідності його приватизації", - зазначив депутат.
Як повідомлялося, на початку грудня 2010 року своїм указом президент України Віктор Янукович відмінив указ свого попередника Віктора Ющенка, що забороняє приватизацію низки стратегічних підприємств.
Документом відміняється указ Ющенка №449 від 16 травня 2008 року, що містить заборону уряду і Фонду держмайна здійснювати будь-які дії з продажу держпакетів акцій у ВАТ "Дніпроенерго", "Донбасенерго", "Західенерго", "Центренерго", "Турбоатом", "Одеський припортовий завод" (ОПЗ) і Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд.
З-під заборони на приватизацію також виведені " феодосійська суднобудівельна компанія "Море " і проектно-конструкторський інститут атомного та енергетичного насособудівництва.
Рішення Ради національної безпеки і оборони від 22 жовтня 2010 року "Про ситуацію у сфері приватизації держмайна", яке введене в дію указом, також доручає уряду розробити і подати до парламенту проект закону про національну програму приватизації, а також законопроект про скорочення термінів виготовлення документації із землевпорядукування.
Крім того, Кабіну доручено розробити нові критерії, за якими об'єкти держвласності не об'єктами для приватизації.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас