Керівництво Криму планує залучити понад 13 мільярдів доларів у розвиток економіки автономії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Керівництво Криму планує залучити понад 13 мільярдів доларів у розвиток економіки автономії

Казна та Політика
104
Уряд Автономної республіки Крим готовий гарантувати інвесторам безпеку коштів, вкладених в економіку автономії, і можливість продуктивно працювати, заявив перший заступник голови Ради міністрів Криму Павло Бурлаков на Чорноморському економічному форумі в Ялті.
"Рада міністрів готова забезпечити інвесторам безпеку вкладень в економіку Криму і ефективні умови для роботи", - сказав Павло Бурлаков, зазначивши, що уряд Криму робить все необхідне, щоб виконати головну умову приходу інвесторів - стабільність і прогнозованість дій влади.
Павло Бурлаков зазначив, що центральна влада України та керівництво автономії на чолі з головою уряду Василем Джарти докладають зусилля для покращення законодавчої бази, що визначає умови роботи бізнесу в Криму. Йдеться, зокрема, про введення низки податкових і неподаткових преференцій для суб'єктів економіки, готових реалізовувати в Криму бізнес-проекти, пов'язані з використання передових технологій, розвитком традиційних для Криму галузей сільського господарства та курортної сфери.
Перший заступник глави уряду автономії розповів також про нормалізацію процесу розподілу кримської землі, який раніше часто проходив з порушеннями закону. За словами Павла Бурлакова, у грудні в Криму відбудеться перший відкритий і прозорий земельний аукціон, всі учасники якого будуть мати однакову можливість придбати земельні ділянки для реалізації інвестиційних проектів. На торги будуть виставлені 38 ділянок землі загальною площею понад 700 гектарів.
"Це лише початок великої плідної роботи", - підкреслив Павло Бурлаков.
Він зазначив, що за всі роки незалежності Україна економіка Криму отримала лише 780 мільйонів доларів іноземних інвестицій.
"У найближчі роки ми розраховуємо залучити 13 мільярдів доларів", - сказав Бурлаков.
Віце-прем'єр-міністр України Віктор Тихонов, зі свого боку, відзначив, що в останні місяці, після нормалізації політичної обстановки, інтерес бізнесу до України підвищується.
"На міжнародній арені нашу країну знову сприймають як надійного і передбачуваного партнера", - сказав Тихонов, відзначивши, що Україна зацікавлена, в першу чергу, в бізнес-проектах, які передбачають використання передових технологій.
"Спроби просто привезти до нас застаріле обладнання не пройдуть", - сказав віце-прем'єр.
Віктор Тихонов подякував Раді міністрів АРК за організацію Чорноморського економічного форуму та висловив впевненість, що зустріч державних і бізнес-лідерів країн Причорномор'я допоможе реалізувати економічний потенціал Криму.
"Україна має можливість зайняти лідируючу позицію в економічному житті Чорноморського регіону, а Крим, враховуючи його географічне положення, може стати ключовим регіоном в економічній взаємодії країн Європи, Близького Сходу та Азії", - вважає віце-прем'єр.
Відповідаючи на запитання журналістів, Павло Бурлаков прокоментував заяву російського бізнесмена Олександра Лебедєва, який пообіцяв припинити роботу в Криму після того, як СБУ провела виїмку документів у пансіонаті, одним із співвласників якого є Лебедєв.
"Ми намагаємося створити для інвесторів максимально сприятливі умови, але це не скасовує для них необхідності працювати в законодавчому полі України. Ніякі інвестиції не дають індульгенції на порушення законів", - сказав Бурлаков.
"Ми інвесторів любимо, вітаємо їх діяльність, і готові всіляко допомагати їм у розвитку, в тому числі, і пану Лебедєву. Але податки треба платити", - підкреслив Павло Бурлаков.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас