Warner Bros купила найбільшу лондонську кіностудію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Warner Bros купила найбільшу лондонську кіностудію

181
Один із найбільших світових концернів із випуску фільмів і телесеріалів, американська компанія Warner Bros купила лондонську кіностудію Leavesden Studios, на якій знімалась кіноепопея про Гаррі Поттера, повідомляють британські ЗМІ і глава американської компанії Баррі Мейер.
Warner Bros стала першим голлівудським концерном, який придбав власні студійні приміщення на території Великобританії.
При цьому кіноконцерн заявляє про готовність інвестувати до 100 мільйонів фунтів стерлінгів на розширення студії на півночі Лондона, де було знято всі вісім фільмів "поттеріани" і яка також використовувалася при зйомках таких американських блокбастерів останніх років, як "Темний лицар" і "Початок".
Після завершення програми розвитку і розширення Leavesden в 2012 році на студію припадатиме третина всього британського кіновиробництва. Зараз там знімається друга частина фільму "Шерлок Холмс" Гая Річі, але після 2012 року на студії буде можливо одночасно знімати дві повнометражні картини, а також рекламу і телесеріали.
Як заявляє Warner Bros, інвестування у зростання студії дозволить створити на Leavesden додатково 1,5 тисяч робочих місць.
"Warner Bros бере участь у британському кіновиробництві вже 86 років, і наше придбання студії Leavesden, наші плани із інвестування в її розширення і модернізацію говорять про те, що наші плани розраховані на далеку перспективу і ми упевнені в якості і креативності британської кіноіндустрії", - заявив Мейєр.
За останнє десятиліття Warner Bros вклала 1,9 мільярда фунтів стерлінгів у британське кіновиробництво, близько 40% від загального об'єму інвестицій.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас