Держкомпідприємництва: До проекту Податкового кодексу внесено норму про заборону ввезення в Україну "секонд-хенду" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держкомпідприємництва: До проекту Податкового кодексу внесено норму про заборону ввезення в Україну "секонд-хенду"

797
До проекту Податкового кодексу внесено норму про заборону ввезення в Україну "секонд-хенду". Як повідомили в прес-службі Державного комітету з питань регуляторної політики і підприємництва, про це заявив голова комітету Михайло Бродський в інтерв'ю телеканалу ICTV.
"У нас завозиться майже 2 кг "секонд-хенду" на людину. Хоча насправді під прикриттям "секонд-хенду" часто везуть просто контрабанду. Наприклад, завозиться новий одяг, який потім продається за комерційними розцінками", - відзначив М.Бродський.
За його даними, в 2009 році до України було ввезено раніше використаних товарів в обсязі 73,5 тис. т на суму 57 млн. дол., а за півроку 2010 років - вже 39,6 тис. т на суму 39,3 млн. дол. 80% "секонд-хенду" ввозиться як гуманітарна допомога. В той же час, одяг і речі, що були у використанні, при ввезенні в країну як гуманітарна допомога без сплати митних платежів, не можуть використовуватися в комерційних цілях. Проте такі товари реалізуються через торгівельні мережі і на ринках. Крім того, під виглядом "секонд-хенду" без сплати податків і мит ввозяться також і товари відомих міжнародних і європейських брендів.
За даними Держкомпідприємництва, ініціатива заборонити ввезення "секонд-хенду" йде від представників вітчизняної легкої промисловості, оскільки це створює неконкурентні умови для українських виробників. Якщо раніше в цій галузі було зайнято близько 1 млн. громадян, то зараз - 90 тис. Український ринок в даний час переповнений дешевими товарами з Туреччини і Китаю, а також товарами "секонд-хенду".
В той же час значні обсяги товарів групи "секонд-хенд" на території України несуть загрозу для життя і здоров'я населення через ризики поширення небезпечних інфекцій.
В прес-службі комітету також уточнили, що заборона на ввезення товарів групи "секон-хенд", передбачена в проекті Податкового кодексу, стосуватиметься виключно товарів легкої промисловості.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас