Львівський БЮТ повторно вимагає зняття Василя Горбаля з поста голови ОДА — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Львівський БЮТ повторно вимагає зняття Василя Горбаля з поста голови ОДА

Казна та Політика
331
Як повідомив вчора на прес-конференції глава фракції БЮТ у Львівській обласній раді Іван Стецькович, 8 вересня на черговому засіданні облради за його ініціативою знов буде розглянуто питання про вираження недовіри голові Львівської облдержадміністрації (ОДА) Василю Горбалю.
Нагадаємо, першу спробу виразити йому недовіру в облраді зробили 18 травня. Проте тоді не вистачило трьох голосів - "за" проголосували 58 депутатів з 81 присутнього на засіданні.
Рішення набрало чинності б в тому випадку, якщо б його підтримало більше 50% складу облради (всього в ній 120 депутатів). На думку представників БЮТ, Василь Горбаль не мав права голосувати 27 квітня у Верховній раді за ратифікацію угоди про продовження терміну перебування Чорноморського флоту Росії в Криму, бо на той час вже очолював ОДА.
Цього разу головна причина для вираження недовіри Василю Горбалю - поєднання посад голови ОДА і народного депутата. "Він вже 122 дні порушує закон.
Окрім правових причин, передумовами для його відставки є тривожні тенденції в економіці області, - відзначив Іван Стецькович.- Ми ведемо переговори з іншими політичними силами. Крім того, на той момент (18 травня) більше 15 депутатів обіймали посади в ОДА. Але після формування команди (Василя Горбаля) їх зняли. Тепер ми розраховуємо на їх підтримку".
Думки членів інших фракцій облради щодо того, чи підтримувати ініціативу БЮТ, розділилися. "Якщо не будуть представлені серйозні порушення з боку голови ОДА, то порушувати питання про його відставку немає сенсу", - сказав глава фракції "Наша Україна" Олег Паска. "Ми голосуватимемо за недовіру Василю Горбалю. Але сумніваюся, що депутатам вистачить голосів", - вважає депутат облради Ірина Сех (ВО "Свобода"). Василь Горбаль, коментуючи наміри львівського БЮТ, сказав, що його "не цікавлять подібні заяви", і запевнив, що не має наміру добровільно йти у відставку.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас