П'ять провідних британських банків розписали процедуру своєї самоліквідації на випадок банкрутства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

П'ять провідних британських банків розписали процедуру своєї самоліквідації на випадок банкрутства

348
П'ять провідних британських банків, HSBC, Barcalys, LLoyds Banking Group, Royal Bank of Scotland і Standard Chartered, підготували письмові заповіти, що розписують процедуру їх самоліквідації в разі банкрутства. На подібний крок фінансові організації Великобританії пішли під сильним тиском уряду, повідомляє сьогодні РБК daily із посиланням на лондонську газету Independent.
Відсутність внутрішніх екстрених планів з самоліквідації банків стала однією з причин того, що в початковій стадії нинішньої кризи уряду провідних індустріальних західних країн не змогли вдатися до процедури їх банкрутств. В результаті держава змушена була використовувати гроші платників податків з тим, щоб врятувати приватні фінансові інститути від краху. Проте з появою затверджених заповітів банки вже можуть бути впорядковано ліквідовані, без того щоб створювати небезпеку системної кризи світового фінансового ринку.
Очікується, що британська урядова делегація на саміті фінансової "двадцятки" в Сеулі представить ці документи для ознайомлення іншим учасникам зустрічі. Не виключено, що вони будуть еталонами і для інших провідних світових банків. На зустрічі у верхах, яка пройде в столиці Південної Кореї 11-12 листопада, питання про реформу світової банківської системи стоїть одним з основних на порядку денному.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас