В Україні хочуть ввести прогресивний податок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні хочуть ввести прогресивний податок

Казна та Політика
3558
В Україні хочуть повернути прогресивний податок, що застосовувався в часи НЕП і в 90-і роки. У Мінфіні збираються розробити відповідний законопроект і відправити його до парламенту.
"Ми повинні будемо запропонувати Верховній Раді ввести прогресивну шкалу оподаткування фізосіб, - говорить перший заступник міністра фінансів Вадим Копилов. - Зараз в Україні доходи багатих в 35 разів перевищують доходи бідних верств населення. Дану різницю можливо понизити за рахунок згаданої прогресивної шкали оподаткування. А то ми вже перевищили критичні точки, які ведуть до деструктивних процесів у державі".
Як повідомляє "Комсомольська правда в Україні", незалежні експерти вважають, що прогресивна ставка оподаткування не змусить багатих людей платити більше.
"Введення прогресивної шкали оподаткування призведе до того, що начальники закриватимуть частину доходів на своїх підлеглих, а потім збирати їх з них готівкою, - упевнений експерт Центру перспективних досліджень Олександр Жолудь. - Нинішню систему оподаткування я вважаю справедливішою. Якщо ж в уряді хочуть, щоб багаті платили більше, то потрібно оподатковувати не доходи, а витрати. Наприклад, податок на яхти платили б не найбідніші люди. Думаю, що піти від сплати високих прибуткових податків зможуть якраз багаті. Досить переказати свої кошти в іншу країну з нижчими ставками оподаткування. У Європі є така практика, наприклад, бізнесмени з країн Бенілюксу перебираються до Швейцарії".
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас